2016. október 6., csütörtök

Sonkába tekert zöldfűszeres vajjal töltött csirkemell 74/2.

Íme a másik egyszerű csirkés étel, ami újra egy jó vendégváró étel. A fűszervaj előre elkészíthető, de ha akarjuk, akkor egészen a sütőbe tételig megcsinálhatjuk pár órával korábban a csirkét, és amikor a vacsoravendégek megérkeznek, már csak a sütőbe kell betenni :)
A párosból ez az étel nyert, azaz Mautner Zsófié. Így az állás jelenleg, még mindig Széll Tamás javára 38-30.

Hozzávalók:
10 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg leveles spenót
1 citrom héja
szerecsendió
só, bors
4 csirkemellfilé
15 dkg sonka
1 kanál olívalaj
köretként saláta paradicsommal 


A puha vajat elkeverem az aprított petrezselyemmel, a reszelt fokhagymával és az olajon megdinsztelt spenóttal, a citromhéjjal, a szerecsendióval, valamint sózom és borsozom. Fóliára borítom, hengerré formázom és felhasználásig a mélyhűtőbe teszem.
A csirkemellbe egy éles késsel hosszanti irányba zsebet vágok, ebbe töltöm bele a fűszervajból vágott karikákat. A végét fogpiszkálóval lezárom. Egy fóliára fektetek mellenként 2-3 szelet sonkát, ráhelyezem a csirkét és betekerem vele, majd ha szükséges szintén fogpiszkálóval rögzítem. Egy serpenyőben körbepirítom, majd 170°-os sütőben 25 perc alatt készre sütöm. Szeletelés előtt legalább 5 percig pihentetem, majd salátával tálálom.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése