2016. október 8., szombat

Sült kacsás burgonyapite tejföllel 73/1.

Ismételten kacsás étel következik, ha nem állítottam volna fel magammal szemben ezt a sorozatot kihívásnak, szerintem életemben ennyi kacsás ételt nem készítettem volna, de egyáltalán nem bánom :)
Nagyon jó vendégváró étel, mert elő lehet készíteni, és csak a vendégek érkezésekor betenni a sütőbe.

Hozzávalók:
4 kacsacomb
2-3 fej sonkahagyma cikkekre vágva
2-3 gerezd fokhagyma
60 dkg burgonya
1 kanál kacsazsír
1 sárgarépa vékony csíkokra vágva
2 dl vörösbor
4-5 ek. tejföl + a tetejére
10 dkg parmezán sajt + a tetejére kb. 10 g 
1 csokor újhagyma zöldje
só, bors 


A combokat sózom, húsos oldalukat borsozom is, majd a cikkekre vágott hagymát és az egész fokhagymát egy hőálló tálba helyezem, ráteszem a combokat, kevés vizet öntök alá, és 160°-os sütőben 1,5 órán át sütöm, míg megpuhul, majd 200°-on megpirítom a bőrét. Ha kész langyosra hűtöm és lecsipkedem a csontról a húst. 
A burgonyát felkockázom és puhára főzöm, összetöröm, és a parmezánnal valamint a tejföllel pürét készítek belőle. 
Egy serpenyőben zsíron megpirítom a répát, felöntöm a borral, visszaredukálom, majd jöhet bele a kacsahús és a sült hagymák. Összeforgatom és egy hőálló tálba öntöm, befedem a burgonyával, megszórom sajttal és 180°-on 25-30 percig sütöm, majd forrón tejföllel tálalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése