2016. október 31., hétfő

Tépett sült csirke rizibizivel 84/1.

Volt néhány olyan hét a sorozatban amikor az volt a receptekben a közös, hogy 1000 Ft-ból kihoztak a szakácsok egy-egy 4 fős ebédet. Mindkettő egyszerű étel volt, de mégis húsos, szóval a férfiaknak is kedvezett :)

Hozzávalók:
4 csirkecomb
só, bors
olaj
1 tk. pirospaprika 
1 tk. koriander
csipetnyi fahéj
rizibizihez:
3 dkg vaj
fél ek. kurkuma
1 kk. curry
25 dkg rizs
2 csipetnyi só
25 dkg zöldborsó
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss kapor
ropogós hagyma
salátához:
1 fejes saláta 
2 ek. fehérborecet
1 ek. méz
fél dl olívaolaj

A sütőt 200°-ra előmelegítem. A csirkecombokat sózom, borsozom, meglocsolom az olajjal és bedörzsölöm a fűszerekkel, majd 1 óra alatt készre sütöm. Lehűtöm és lefejtem a csontról.
A rizshez az olvasztott vajon megfuttatom a fűszereket, majd hozzáadom a rizst amit előtte alaposan átöblítek. Felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom és 15 percig főzöm. A főzési idő vége előtt 3 perccel hozzáadom a zöldborsót. Tálalás előtt hozzákeverem a zöldfűszereket és a ropogós hagymát majd a tetejére halmozom a tépett csirkehúst.
Az ecetből, mézből, sóból és olajból öntetet készítek és összeforgatom a nagyobb darabokra vágott salátával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése