2016. november 4., péntek

Citromos-joghurtos pácolt tarja petrezselymes reteksalátával 86/1.

Ezek a receptek is már nagyon régiek, körülbelül nyár elején voltak aktuálisak. Eredetileg benti, serpenyős grillezésre készült a videó és a leírás is, de mi nyáron szeretünk Édesapámék kertjében grillezni, így ezeket is a szabadban készítettük el, öcsém közreműködésével.

Hozzávalók:
3 dl joghurt
só, bors
1 kk. kukruma
1 kk. curry
fél kk. pirospaprika
fél kk. koriander
1 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér 
50 dkg sertéstarja szeletelve
1 citrom leve és héja
4 ek. olívaolaj a sütéshez
reteksalátához:
2 csokor retek
1 kígyóuborka
2 dl görög joghurt
1 kk. koriander
1 kk. mustármag
1 csokor petrezselyem 


A páchoz elkeverem a joghurtot, a citrom levét és héját, a kurkumát, a curryt, a paprikát, a koriandert, a reszelt fokhagymát és a reszelt gyömbért. A húst sózom és borsozom és a pácba helyezem, majd legalább 1 órára hűtőbe teszem, de lehet egy éjszakára is. Sütéskor kiveszem őket a pácból, és bordás grill serpenyőben, vagy a szabadban grillrácson megsütöm mindkét oldalát.
A salátához apró kockákra vágom a retket és a kimagozott uborkát, majd elkeverem a joghurttal. A koriandert és a mustármagot egy serpenyőben szárazon pirítom, megtöröm, majd a salátába keverem a finomra aprított petrezselyemmel. Házi lepénykenyérrel, vagy pitával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése