2016. november 7., hétfő

Grillezett sertéstarja hagymákkal és sült paprikás burgonyasalátával 86/2.

Íme a második grillezett tarja recept. A bátrabbak még süthetik kint is hétvégén, legalább a tűz felmelegíti őket, de azért bent a tűzhelyen is el lehet készíteni, ilyen időben én már ott javaslom ;)
A nyertes pedig ez az étel lett, Széll Tamás receptje, tehát az állás jelenleg 44-34.

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
2 db piros kaliforniai paprika
250 g görög joghurt
1 citrom héja és leve
1 csokor petrezselyem finomra vágva
1 kk. cayenne bors
1 gerezd fokhagyma
10-20 gerezd fokhagyma
2 kk. pirospaprika
1 kk. őrölt kömény
60 dkg sertéstarja szeletelve
8 sonkahagyma félbevágva
2 kk. cukor
3 újhagyma negyedekbe vágva 
fél dl olaj
só, bors


A burgonyát vékony karikákra vágom, a paprikát vékony csíkokra, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, sózom-borsozom, kevés olajjal meglocsolom és 180°-on 35-40 perc alatt készre sütöm. Ha elkészült és kicsit lehűlt, összekeverem a joghurttal, a reszelt citromhéjjal, pár csepp citromlével, aprított petrezselyemmel és cayenne borssal.
A tarjához készítek egy villámpácot: pár evőkanál olajat elkeverek egy gerezd zúzott fokhagymával, borssal, paprikával, köménnyel, majd beleteszem a hússzeleteket, lefóliázom és sütésig kint hagyom.
A sütőpapírból tasakot hajtogatok, tűzőgéppel megerősítem és beleteszem a félbe vágott sonkahagymákat, és az egész gerezd fokhagymákat. Kevés olajat, cukrot és sót adok hozzá, összerázom és lezárom, majd 180°-on 30-40 percig sütöm.
A tarjákat vagy szabad tűzön megsütöm, vagy tűzforró serpenyőben megsütöm az egyik oldalát, megfordítom és sütőben grill fokozaton 220°-on megsütöm a másik felét is 4-6 perc alatt. Egy másik serpenyőben rápirítok a sült hagymákra és a friss újhagymára, majd a tarját a hagymákkal és a burgonyasalátával tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése