2016. november 22., kedd

Petrezselymes bulgursaláta 91/1.

Nagyon szeretjük a salátákat, de egy idő után már kicsit unalmas a saláta, paradicsom, uborka, sajt kombináció olívaolajos vagy joghurtos öntettel. Most két extrább, de könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető saláta recept következik. Én mindkettőből csak fél adagot készítettem, de bőven elég volt az is négy főnek. Emellé a saláta mellé kínálhatunk humuszt, zöldségeket, agy lepénykenyeret, én csak utóbbit kínáltam.

Hozzávalók:
15 dkg bulgur
1 kk. só
2 csokor újhagyma vékony karikákra vágva
4 paradicsom meghámozva, kimagozva, apró kockákra vágva
1 uborka
5 csokor petrezselyem apróra vágva
4 citrom
fél dl olívaolaj
só, bors


A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt megfőzöm, majd lehűtöm. Az uborkát kimagozom és apró kockákra vágom, akárcsak az újhagymát és a paradicsomot. Hozzáadom a petrezselymet és a bulgurt, a citromok levét és az olajat, majd sózom és borsozom és 1-2 órát állni hagyom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése