2017. március 3., péntek

Tökéletes Rib Eye steak 96/2.

Az én steakem biztos hogy nem lett tökéletes, de nekünk így ízlett igazán, mert nem szeretjük a véres húst. Most elkészült a páros mindkét étele, de gondolom egy húsimádó férjjel mellettem már sejtitek, hogy melyik étel lett a győztes :)
Az állás jelenleg Széll Tamás javára 48-37.

Hozzávalók:
90 dkg Ír rib eye steak
8 közepes méretű burgonya
2 köteg petrezselyem leveleire tépkedve
3 nagy marék rukkola
1 fej lilahagyma finomra vágva
12 dkg vaj
2-3 gerezd fokhagyma héjasan
4-5 ek. balzsamecet
fél dl olívaolaj
só, bors
 

A húst sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből. A héjas burgonyákat megsikálom, bőségesen megsózom, alufóliába csomagolom és 180°-on 45-60 percig sütöm, míg oldalról megnyomva érzem, hogy már puha.
A petrezselymet és a rukkolát nagyobb darabokra tépem, a lilahagymával összekeverem és hűtőbe teszem. 
Egy serpenyőbe kevés olajat hevítek, amikor füstöl egyenként jöhetnek bele a hússzeletek, minden oldalát 1-2 percig sütöm, közben sózom, borsozom. A tepsire rácsot helyezek, majd erre teszem a steakeket és beteszem a sülő burgonya mellé. 4-6 percig sütöm a húsokat, ha véresre szeretném, ha ennél jobban átsütve szeretitek, akkor minimum 10-15 percet is kell várnunk. Ha elkészült a hús, alufóliával lefedem és pihentetem tálalásig.
A hús sütő serpenyőben egy-két evőkanál vajat hevítek, megvárom, míg felhabzik, majd rádobom a héjas fokhagymákat és a megpihent, langyos húst ebben átforgatom még, folyamatosan locsolom a vajjal. A fóliás burgonyával és olívával, ecettel meglocsolt petrezselyemsalátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése