2017. július 19., szerda

Édes-savanyú ropogós sertésfalatok rizzsel 99/2.

Egy újabb húsos fogás. A nyertes ez lett, mert ezt ítéltük meg extrábbnak.

Az állás 49-39.

Hozzávalók:
40 dkg sertéshús (karaj, comb, vagy szűzpecsenye) apró darabokra vágva
2 ek. szójaszósz
1 ek. keményítő
6 dkg liszt
6 dkg keményítő
1 tk. szódabikarbóna
1 tojás
2 dl víz
4 dl olaj a sütéshez
2 ek szójaszósz 
2 ek. almaecet
1 gerezd fokhagyma reszelve
0,8 dl ketchup
1 ek. méz
1 tk keményítő
2 ek. víz
1-1 piros és zöld kaliforniai paprika kockázva
1 csokor újhagyma
30 dkg rizs megfőzve 


A húst apró darabokra vágom, majd összekeverem a szójaszósszal és a keményítővel és állni hagyom. Közben kikeverem a bundát a lisztből, keményítőből, szódabikarbónából, tojásból és a vízből. 
A mártáshoz elkeverem az összes hozzávalót. Egy nagy serpenyőben olajat hevítek, majd a húsokat belemártom a masszába és hirtelen kisütöm, majd papírtörlőn leitatom őket. A serpenyőt is kitörlöm, friss olajat öntök bele és lepirítom benne a paprikát és az újhagymát. Ráöntöm a mártást és pár percig főzöm, amíg picit sűrű lesz. Beleforgatom a kisült húsdarabokat és a kifőtt rizzsel tálalom. A rizst alaposan leöblítem, majd kétszeres mennyiségű vízben kb. 18-20 perc alatt enyhén sós vízben kifőzöm. Mikor leveszem a tűzről egy tiszta konyharuhát terítek rá, ami a maradék gőzt is felveszi a rizsből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése