2017. augusztus 20., vasárnap

Görög spenótos-fetás kosárkák 103/1.

Görög ételek következnek, először egy spenótos kosárka, melyet el lehet készíteni most friss spenótból is, aki kap olyat, csinálja abból, biztosan finomabb lesz, mint a fagyasztott verzió. Én csináltam hozzá egy mozzarellás paradicsom salátát, ezzel még finomabb volt.

Hozzávalók:
3 ek. olívaolaj
5 dkg vaj
1 csokor újhagyma vékonyra karikázva
2 gerezd fokhagyma
50 dkg leveles spenót (fagyasztott vagy friss)
1 csokor medvehagyma finomra aprítva
10 dkg natúr krémsajt
1 dl görög joghurt
1 tk görög fűszerkeverék 
szerecsendió
2 tojás
15 dkg feta sajt
1 csomag réteslap

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 200°


Az olívaolajon megfonnyasztom az újhagymát és a fokhagymát, majd egy keverőtálban összekeverem a spenóttal (ha friss spenótot használunk, akkor röviden forró vízben főzzük meg, de inkább csak puhítsuk meg egy kicsit és szűrjük le teljesen). Hozzáadom a medvehagymát, a krémsajtot, a joghurtot, a fűszereket, a két kissé felvert tojást, majd sózom és borsozom, és beleforgatom a morzsolt fetát. A réteslapokat megkenem olvasztott vajjal, egymásra helyezem őket és 12 kockát vágok belőle, amivel kibélelem a muffinsütő réseit. A közepébe kanalazom a spenótos tölteléket, majd 15 perc alatt aranyszínűre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése