2017. augusztus 25., péntek

Mézes krémtúró vaníliás-fehérboros almakompóttal 104/2.

A másik desszert, önmagában egy tipikus gyerekkori desszert, gyermekeinknek adtam is belőle, a boros kompótot csak mi ettük hozzá, azért azzal valóban különlegesebb volt.

Hozzávalók:
3 piros héjú alma
3 dl száraz fehérbor
2 dl víz
1 citrom leve és pár karika
1 rúd vaníliarúd
2 ek. keményítő
30 dkg zsírszegény túró
15 dkg joghurt
5 ek. méz
25 dkg habtejszín felverve 

Elkészítési idő: 30 perc


Az almákat meghámozom, héjukat nem dobom el, apróra felkockázom a gyümölcsöt és meglocsolom citromlével, hogy ne barnuljon meg. Felteszem a bort és a vizet, egy kevés barnacukrot, a vanília kikapart magjait és az almahéjakat néhány karika citrommal főni. A felére redukálom, ha elkészült leszűröm és egy kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítem. Hozzáadom a felkockázott almát és egy percig forralom, hogy hőt kapjon, de maradjon ropogós. Tálalásig félreteszem.
A túrót elkeverem a mézzel, a joghurttal és botmixerrel pürésítem, majd lazán hozzákeverem a felvert tejszínhabot. Csatos üvegben (vagy pohárban) tálalom, kb. a pohár kétharmadáig töltöm, majd a tetejére jöhet az almakompót. Hűtőbe teszem, és amikor megkívánom már ehetem is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése