2017. szeptember 1., péntek

Balatonszemesi kovászos uborka krémleves 101/2.

Kicsit ódzkodtam ettől a levestől, mert a kovászos uborka sem a kedvencem, azt szerettem,a mit Édesanyám készített, de azért megpróbáltam, és a végeredmény pozitív csalódás volt. Jéghidegen, a talán utolsó ilyen meleg hétvégére tökéletes választás, próbáljátok ki, mi pirított zsemlekockát is tettünk bele ;)

Hozzávalók:
8-10 kovászos uborka 
5 dl ubokralé
3 dl víz (ez lehet 4 dl is, ha nagyon intenzív az uborkalé)
1 nagy doboz Pilos görög joghurt
1 gerezd reszelt fokhagyma
pirított bacon a tetejére
kapor, menta díszítésnek igény szerint

Elkészítési idő:20 perc+hűtés


Az uborkát apróra kockázom, hozzáadom a levét, a vizet, a fokhagymát és a joghurtot, majd turmixxal vagy botmixerrel simára turmixolom és igény szerint átszűrjük (én nem szűrtem át). Pár órára hűtőbe teszem, hogy teljesen lehűljön. 
A bacont megpirítom és ezzel valamint friss zöld fűszerekkel tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése