2017. szeptember 22., péntek

Krémes túrótorta bogyós gyümölcsökkel

Augusztus közepétől egy hónap alatt családunkban összesen 5 születésnap zajlik le, szóval ilyenkor nagy a torta gyártás. Idén én három alkalomra készítettem, megmutatom mindhármat nektek, először most a húgomnak sütött túrótortát, neki az volt a szempont, hogy ne nagyon legyen benne szénhidrát, hát ebbe nem volt túl sok.

Hozzávalók:
50 dkg krémes túró
50 dkg natúr krémsajt
20 dkg porcukor vagy nyírfacukor vagy egyéb alternatív édesítő
7 tojás
1 rúd vanília kikapart magja
1 citrom reszelt héja
1 ek. liszt
5 dl habtejszín
tetejére málna, áfonya, ribizli, szeder vegyesen ízlés szerint

Elkészítési idő: 60 perc
Sütési hőfok: 220°
 

Egy nagy tálban elkeverem elektromos habverővel a túrót, a krémsajtot, a cukrot, a citromhéjat, a tojásokat, a vaníliát, a lisztet és legutoljára a tejszínt. Egy 23-25 cm átmérőjű formába sütőpapírt helyezek, és beleöntöm a masszát, majd 40 percig sütöm. Mikor kiveszem a hűtőből még lágynak tűnik, de egy éjszakára hűtőbe kell tenni és ezalatt meg fog szilárdulni. Tálalás előtt tetejére halmozom a gyümölcsöket és pici porcukorral megszórom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése