2017. szeptember 29., péntek

Olvadó forró sajt savanyított zöldségekkel és salátával 113/1.

Sült camembert sajtot már többször készítettem, ez is egy ilyen recept, a lényeg azon van, hogy jó minőségű sajtot süssetek meg és akkor garantált a siker. Ebben a bejegyzésben azonban nem is ez a fontos, hanem a savanyított zöldség. Érdekes ízhatás, más mellé is fogyasztható mint savanyúság, próbáljátok ki.

Hozzávalók:
1 Carré de l`Est sajt (vagy bármilyen más jó minőségű camembert sajt)
3 répa rudakra vágva
1 vöröshagyma cikkekre vágva
negyed fej fejes káposzta cikkekre vágva
1 édeskömény cikkekre vágva
2 dl ecet
2 dl víz
10 dkg cukor
1 kk. só
4 gerezd fokhagyma
bagett pirítva
3 marék madársaláta
fél fej lilahagyma vékonyra szelve
1 citrom leve
1 ek. olívaolaj

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180°


A savanyított zöldségekhez darabolom a répát, káposztát, édesköményt, hagymát, majd összeforralom az ecetet, a cukrot és a vizet és amikor már forr, beledobom a zöldségeket, majd két percig forralom és utána hagyom langyosra hűlni. Ekkor üvegbe töltöm és így hetekig eláll a hűtőben.
A sajthoz előmelegítem a sütőt, majd egy méretben hozzá passzoló kisebb tűzálló tálat kibélelek sütőpapírral és dobok a sajt mellé pár gerezd fokhagymát, majd visszahajtom a sütőpapírt és összetűzöm tűzőgéppel. Így sütöm nagyjából 20 percig, majd az utolsó 5 percben beteszem mellé a bagett szeleteket is.
Készítek egy kevert salátát: madársalátából, hajszálvékonyra vágott lilahagymából, meglocsolom pár csepp citromlével és olívával. A forró sajtot azonnal tálalom a hűvös savanyított zöldségekkel, a pirított bagettel és a salátával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése