2017. szeptember 6., szerda

Túrós nudli márványsajtos szószos csirkemellel

Ez az étel a címe alapján keltette fel nagyon az érdeklődésemet. Ilyen jellegű csirkét már én is készítettem korábban, de a köret mindig gondot okoz. Én a szószos ételekhez rizst vagy bulgurt szeretek enni, de a férfiak ezt nálunk nem mindig díjazzák, viszont ez a nudli szinte csak túróból készül, illetve az az alapja, így érdeklődően álltam neki. Az eredmény finom lett, de azért maradjunk annyiban, hogy a nudli azért nálunk inkább édesség, mint sós köret :)

Hozzávalók:
50 dkg túró
25 dkg liszt+a nyújtáshoz
6 dkg vaj
15 dkg zsemlemorzsa
70 dkg csirkemellfilé
1 ek. olaj
5 dkg vaj
só, bors
25 dkg márványsajt
3 dl főzőtejszín
1 csokor snidling

A nudlihoz a túrót összetöröm és elkeverem a többi hozzávalóval, majd vékony rudakat sodrok belőle és kb. 3 cm-es darabokra vágom. Sós vízben kifőzöm, majd megforgatom a vajon pirított zsemlemorzsában.
A csirkét felkockázom, az olaj és vaj keverékén megpirítom, közben sózom és borsozom, majd hozzáadom a morzsolt márványsajtot, felöntöm a tejszínnel és összefőzöm. Aprított snidlinggel és a nudlival tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése