2017. október 6., péntek

Ázsiai zöldséges pirított tészta szójaszósszal és sült tojással

Ázsiai ételeket csak akkor szoktam készíteni, amikor a Lidl receptek között ez szerepel, de még egyikben sem csalódtunk ezt családilag mondhatom. Jöjjön most egy tészta étel, melynek a párját még nem készítettem el, de ami késik, nem múlik.

Hozzávalók:
50 dkg wok tészta
3 felvert tojás
1-2 répa csíkokra vágva
1 cukkini csíkokra vágva
1 piros paprika csíkokra vágva
1 lilahagyma vékony cikkekre vágva
bambuszrügy felvágva
1 marék rózsáira szedett brokkoli
1 marék csikokra vágott kelkáposzta
4 gerezd fokhagyma vékonyra szelve
1 tojásnyi gyömbér csíkokra vágva
0,5-1 dl szójaszósz
0,5 dl hoi sin szósz
2-4 ek. chiliszósz
2-4 ek. szezámolaj
2-3 újhagyma karikázva
4 dkg kesudió aprítva
2 lime cikkezve és egy félnek a leve
1 dl thai wok olaj

Elkészítési idő: 30 perc


Lobogó enyhén sós vízben 2-3 percig forrázom a tésztát, majd leszűröm, átöblítem és lehűtöm. Kevés wok olajat locsolok rá, hogy ne tapadjon, majd félreteszem. Palacsintasütőben megsütöm a tojást, majd vékony csíkokra vágom. 
Lepirítom a zöldségeket, a gyömbért és a fokhagymát, majd hozzákeverem a tésztát és néhány perc további pirítás után jöhetnek a szószok (szója, hoi sin, chili, szezám). Az arányokkal saját ízlésünk szerint varriálhatunk, a lényeg, hogy krémes állagot kapjunk. Megszórom nagy adag aprított újhagymával, kesudióval, limelével meglocsolom, végül pedig jöhet a csíkozott tojás. Azonnal tálalom és néhány gerezd lime-ot is kínálok mellé.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése