2017. október 2., hétfő

Mustáros rakott karfiol csirkével

Íme egy újabb 160 grammos diétába illeszthető recept, amit szénhidráttartalma miatt vacsorára ajánlanak, de mi ebédre fogyasztottuk.

Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
2 ek. olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
só, bors
2 dl főzőtejszín
2 púpos tk. mustár
2 tojás
40 dkg karfiol
snidling vagy petrezselyem a tetejére

Elkészítési idő: 30 perc + 20-25 perc sütés
Sütési hőfok: 180-200°
Szénhidráttartalom: 16 gramm/adag


A karfiolt enyhén sós vízben kb 10-15 perc alatt megpárolom, majd egy hőálló tál aljába teszem.
A csirkemellet felkockázom,  olívaolajon megpirítom, sózom, borsozom, áttört fokhagymát adok hozzá, majd amikor megpirult jön bele a tejszín és a mustár és összeforralom. Picit hűlni hagyom és hozzákeverem a kissé felvert tojásokat, majd a karfiolra öntöm, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm. Aprított snidlinggel vagy petrezselyemmel megszórom a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése