2017. október 9., hétfő

Sült brokkoli mozzarellával és pármai sonkával 120/1.

Brokkolit szerintem csak sütni szabadna. Na jó, szeretem én nagyon a krémlevest is belőle, de a párolásnál ezerszer jobb a sütés, szinte magában elkészül, és az íze egészen más, sokkal sokkal finomabb. Mi vacsorának fogyasztottuk ezt az ételt, de akik diétásabban étkeznek, azoknak ebédre is kiváló fogás.

Hozzávalók:
1 nagy fej brokkoli
3 ek. olívaolaj
só, bors
1 bivalymozarella vagy 2-3 mozzarella
10 dkg pármai sonka
chilis olívaolaj és balzsamecetspray a tálaláshoz
friss bazsalikom 

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 200°


A brokkolit rózsáira szedem, majd félbe vágom őket, majd egy uzsonnázótasakban összerázom őket olívaolajjal, sóval és borssal és vágott felükkel lefele egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetem. Nagyjából 20 percig sütöm, amíg megpuhul, de még kissé roppanós marad és megpirul.
Elrendezem tálon a brokkolit, rátépkedem a mozzarellát és a sonkát, majd meglocsolom olívaolajjal, megspriccelem a balzsamecettel és tálalom is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése