2018. január 26., péntek

Harcsafilé hagymás-burgonyás bundában uborkasalátával

Sajnos még mindig azt kell mondjam, hogy kevés halat eszünk, de szerencsére az általam kötelezőnek tartott Lidl receptek között időnként megjelenik egy-egy halas recept, így ha máskor nem is, ilyenkor biztosan készítek halat. A családban furcsa, ha csak saláta a köret, de most senki nem reklamált, mert ez a bunda eléggé kiadós.

Hozzávalók:
50 dkg afrikai harcsafilé
1 nagyobb burgonya
fél fej vöröshagyma aprítva
8-10 dkg liszt
2 tojás
5 ek. keményítő
1 dl sör
2-3 ek. pálinka
4 kígyóuborka meghámozva
4 gerezd reszelt fokhagyma
3 csipet cukor
0,5 dl 10%-os ecet
pirospaprika, só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítési idő: 45 perc+állási idő a salátának


Először a salátát készítem el, mert annak állnia kell. Meghámozom az uborkát, majd legyalulom, alaposan besózom, hozzáadom a fokhagymát és 15 percig állni hagyom, míg levet enged, majd alaposan kifacsarom. Ízesítem kevés cukorral és ecettel, majd egy viszonylag lapos edénybe teszem és a tetejét alaposan megszórom őrölt borssal valamint paprikával, és hűtőbe teszem legalább 2-3 órára. Igény szerint tejföllel tálalom. 
A harcsát felszeletelem, megsózom és picit félre teszem. A tojásokat elkeverem a liszttel és a keményítővel, sózom, majd apránként hozzáadom a sört és a pálinkát, mely tésztának így sűrű palacsinta tészta állaga kell legyen. Lereszelem kis lyukú reszelőn a burgonyát és a hagymával együtt ezt is a tésztához keverem. A halszeleteket megforgatom lisztben, majd belemártom a masszába és forró olajban kíméletes hőfokon, sűrűn forgatva kisütöm. A tésztából esetleg forgatásonként is tehetek rá még egy keveset, így olyasmi lesz, mint a fish&chips. Az uborkasalátával fogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése