2018. február 9., péntek

Marharagus sült padlizsán

Következzen ismét egy diétás fogás, ami így év elején azoknak is jól jön, akik nem orvos által előírt diétán vannak, hanem csak szeretnének felkészülni a nyári csinosabb ruhás időkre, mint mondjuk én :)
Ez is 160 grammos diétába illeszthető fogás, így a recept hivatalosan 2 főre szól.

Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
4 ek. olívaolaj
40 dkg darált marhahús
1-1 ek. szárított oregánó és kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
3 dl paradicsomszósz
só, bors
40 dkg padlizsán
15 dkg félkemény sajt reszelve

Elkészítési idő: 50 perc
Sütési hőfok: 200°
Szénhidráttartalom: 19,5 gramm/adag


Az apróra kockázott hagymát 2 ek. olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a darált húst és lepirítom. Fűszerezem sóval, borssal, oregánóval és kakukkfűvel, majd felöntöm a paradicsomszósszal és 1 dl vízzel és alacsony hőfokon pár percig összeforralom. 
A padlizsánt félbe vágom, késsel keresztbe berácsozom, majd olajozott serpenyőben kicsit elősütöm úgy, hogy lenyomkodom a serpenyő aljához. Tűzálló tálba teszem, rászedem a ragut, megszórom reszelt sajttal és 15 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése