2018. február 27., kedd

Tonhalkrémes reggeli krémesre főtt tojással, olívával, aszalt paradicsommal és olasz lepénnyel

Reggelire általában kenyeret szoktunk enni felvágottal és sajttal, vagy kalácsot mézzel esetleg lekvárral, turmixokat, amihez már mutattam recepteket, de hétvégén jöhetnek a ráérősebb reggelik, mint például ez az egészséges, halas finomság.

Hozzávalók:
5 tojás
2 olasz kenyérlepény
1 gerezd fokhagyma
6-8 szrdíniafilé
15-20 szem zöld olívabogyó
néhány darab aszalt paradicsom
néhány pálcika grissini
1 csokor snidling finomra aprítva
2 citrom
5-6 ek. olívaolaj
só, bors
tonhalkrémhez:
2 tojás
40 dkg olajos tonhal 
1-2 szardíniafilé
2 ek. dijoni mustár
3 ek. worchester szósz
1 citrom
1,5-2 dl szőlőmagolaj
1 fej lilahagyma

Elkészítési idő: 30 perc


Készítek két lágytojást, azaz forrástól számított 3 percig főzöm őket lobogó, sós vízben, majd utána azonnal lehűtöm. Megpucolom őket és hozzáadom a kétféle halat. Sózom, borsozom, hozzáadom a mustárt a worchester szószt, a citromlevet és reszelt citromhéjat. Elkezdem botmixerrel turmixolni és vékony sugárban adagolom hozzá az olajat, hogy szép krémes állaga legyen, mint egy majonéznek. Amikor elkészült, jöhet hozzá az aprított lilahagyma és tálalásig hűtőbe teszem. 
A tojásokat forró vízbe áztatom, majd ha felforrt a víz, akkor beleteszem őket és 5 percig főzöm, majd lehűtöm. Megtisztítom és félreteszem. A lepényeket kevés olívaolajon megpirítom, majd még forrón bedörzsölöm fokhagymával és cikkekre vágom. 
A tonhalkrémet szétterítem egy tányéron, mint a humuszt, majd jöhetnek rá a felszelt tojások, a szardíniafilé, a lepénycikkek, az olívabogyó, az aszalt paradicsom és a grissini. Megszórom snidlinggel, helyezek rá néhány cikk citromot és meglocsolom olívaolajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése